Επιδιώκει την ιστορική «δικαίωση» ο Γιώργος Παπανδρέου;;

Ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία προκαλώντας “Ταραχή” στα θεμέλια της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Ο κ.Παπανδρέου  ζήτησε  κάμερα από την ΕΡΤ για τις ανακοινώσεις του. Η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανακοινώθηκε στην Φώφη Γεννηματά η οποία του ευχήθηκε “καλή επιτυχία”.

Η ΕΡΤ μετέδωσε την δήλωση του για την υποψηφιότητα εκτάκτως διακόπτοντας το πρόγραμμα της και την αναμετάδοση της σειράς “ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ”

Aναλυτικά η δήλωσή του: 

Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου, πάνω από 12 χιλιάδες υπογραφές έχουν μαζευτεί μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες με αποτέλεσμα να προτρέπουν όσους θέλουν να υπογράψουν το έντυπο στήριξης της υποψηφιότητας Παπανδρέου, να κατεβάσουν την αίτηση από την σελίδα papandreou.gr  , να την υπογράψουν και να την στείλουν στο g.papandreou.sup@gmail.com

Σκληραίνει τη στάση του και την κριτική του ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής από τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε ανάρτησή ο κ. Λοβέρδος εκφράζει κατηγορηματικά τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις