ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ – ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ

Το σημερινό μας κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ έρχεται από μακρυά, πατά στην ιστορική εμπειρία και στη γνώση, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» τόνισε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκδήλωση των εγκαινίων του Μουσείου – Μνημείου ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς, που διοργάνωσε η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μετά την ομιλία, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Γραμματέα του ΚΣ Νίκο Αμπατιέλο και τον Δημήτρη Κουτσούμπα εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος ενώ στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Την εκδήλωση έντυσε καλλιτεχνικά το συγκρότημα της ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι nestorio-egkainia-18.jpg

Ο Δ. Κουτσούμπας υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών το εξής μήνυμα: «Ρίγη συγκίνησης, ιστορική γνώση, μεγάλες αλήθειες των ηρώων του λαού μας τις δεκαετίες του 1940 – 1949. Το Νεστόριο, τα γύρω χωριά, ο Γράμμος είναι τα τιμημένα μέρη που πρέπει να επισκέπτονται οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες όλων των χωρών των Βαλκανίων για να διδάσκονται πως οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας πάλεψαν με το όπλο στο χέρι, τόσο κατά την τριπλή φασιστική – ιμπεριαλιστική επίθεση και κατοχή, όσο και κατά της άρχουσας τάξης και των συμμάχων τους Βρετανών και Αμερικανών, πρώτα το 1940 – 1944 και σε συνέχεια στα χρόνια του ΔΣΕ 1946 – 1949. Αλύγιστοι στα ιδανικά τους και στην υπηρεσία πάντα του εργαζόμενου λαού.  Εδώ στο Νεστόριο, σ’ αυτό το μουσείο που εγκαινιάζουμε σήμερα, συναντιώνται η Μνήμη, η Ιστορία, η Γνώση, η Πείρα.  Χαράζουν το δρόμο του σήμερα και του αύριο.  Τιμή και δόξα στους ηρωικούς νεκρούς μας! Τιμήκαι δόξα στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ!

Συντροφικά, Δ. Κουτσούμπας»

Με πληροφορίες από 902.gr

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις