Παραχώρηση τεσσάρων (4) στολών αυτοδυτών από την ΠΕ Καστοριάς προς το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (Ε.Τ.Α.Κ.)

Στην διάθεση (παραχώρηση χρήσης) τεσσάρων πλήρως εξοπλισμένων στολών αυτοδυτών προς το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (Ε.Τ.Α.Κ.) προχώρησε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Το υλικό παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στον Πρόεδρο του Ε.Τ.Α.Κ. Χαράλαμπο Σαββίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο για την έμπρακτη υποστήριξη του στις δράσεις του σωματείου.

Η προμήθεια έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας – ΠΣΕΑ της ΠΕ Καστοριάς και αναμένεται να συνδράμει στην διαχείριση εκτάκτων περιπτώσεων φυσικών καταστροφών (πλημμύρες κ.λπ.), αλλά και στη διενέργεια ασκήσεων ετοιμότητας.

Τα υλικά παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στον Πρόεδρο του Ε.Τ.Α.Κ. Χαράλαμπο Σαββίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο για την έμπρακτη υποστήριξη του στις δράσεις του σωματείου

Η παραχώρηση των εν λόγω υλικών κρίνεται επιβεβλημένη και επιτακτική, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών – πλημμυρικών φαινομένων και επιχειρήσεων διάσωσης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς για τη διενέργεια ασκήσεων ετοιμότητας όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί από την εκπαιδευμένη ομάδα έρευνας και διάσωσης στο νερό.

Η διάθεση (παραχώρηση χρήσης) θα διαρκέσει για δέκα (10) χρόνιαΑναλυτικά τα υλικά που παραχωρήθηκαν αναφέρονται παρακάτω ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝΑ/Α Περιγραφή Είδους1. ΜΑΣΚΕΣ= ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ2. ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ3. BCDS (JACKET) CLUB SEAC4. SET P -SYNCHRO INT 230 BAR ΧΤΑΠΟΔΙ5. CONSOLLE 3 (ΜΑΝΟΜΕΤΡΟ,ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ, ΠΥΞΙΔΑ)6. ΜΠΟΤΑΚΙΑ7. ΠΕΔΙΛΑ8. ΖΩΝΗ + 10ΚΙΛΑ9. GIACCA=SAL 5MM XXL M, S(ΓΥΝ)10. ΦΑΚΟΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ11. ΦΙΑΛΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ 12 Λίτρα Χωρητικότητα, 200 BAR Πίεση + ΔΙΧΤΥ12. ΓΑΝΤΙΑ13. ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις