Μητροπολίτες Δωδώνης-Μυτιλήνης: “Η θα εμβολιαστείτε ή θα μπείτε σε αργία”

Το δίλημμα αργία ή εμβολιασμός έθεσαν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Δωδώνης προς τους ανεμβολίαστους κληρικούς.

Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».” τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μητρόπολης Ιάκωβος, με επιστολή του, θέτει τους ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης που δεν εμβολιάζονται σε αργία άνευ αποδοχών, δίνοντας τους διορία μίας εβδομάδας να εμβολιαστούν.

Ο κ. Ιάκωβος σε επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ\ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε”.

Μητροπολίτης Μυτιλήνης προς ανεμβολίαστους ιερείς: Ή θα εμβολιαστείτε ή θα  μπείτε σε αργία | Liberal.gr

Αφορμή για αυτή την απόφαση του Μητροπολίτη υπήρξε ένας ιερέας ο οποίος παρακινούσε τους πιστούς να μην εμβολιάζονται και ο οποίος εν τέλει ετέθη σε αργία. Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος φαίνεται ότι δρα και προληπτικά ενόψει των εορτών που θα γίνουν στο νησί στις 8 Νοεμβρίου για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις