Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταργεί τα tweets της εκστρατείας για τη διαφορετικότητα του χιτζάμπ εν μέσω αντιδράσεων

Το Συμβούλιο της Ευρώπης απέσυρε εικόνες από εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προάγει τη διαφορετικότητα μεταξύ των γυναικών και την ελευθερία τους να φορούν μαντήλα.

Αφίσες με νεαρές γυναίκες να φορούν ισλαμικές μαντίλες αφαιρέθηκαν από το Twitter αμέσως μετά την κατακραυγή για την έναρξη του έργου.

Η εκστρατεία προκάλεσε έντονη αντίδραση από ανώτερους Γάλλους πολιτικούς σχετικά με τις κοσμικές αξίες.

Το Συμβούλιο δεν επιβεβαίωσε ακόμα ότι η απόφαση για απόσυρση των στοιχείων της εκστρατείας ήταν άμεσο αποτέλεσμα της γαλλικής κριτικής. Λέει ότι το έργο «Ελευθερία στη χιτζάμπ» είχε ως στόχο να γιορτάσει την διαφορετικότητα και τη συμμετοχή της Ευρώπης.

Το έργο ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στο Στρασβούργο μέσω του Προγράμματός της για την Ένταξη και την Καταπολέμηση των Διακρίσεων.

Η εκστρατεία συγχρηματοδοτήθηκε επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διαφέρει από τον οργανισμό των 47 χωρών.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιείχαν διχασμένες εικόνες νεαρών γυναικών, με τη μια πλευρά του προσώπου τους να φορούν ισλαμική μαντίλα και την άλλη όχι. Τα μηνύματα δίπλα στα βίντεο και τις εικόνες έγραφαν: «Η ομορφιά βρίσκεται στη διαφορετικότητα, όπως η ελευθερία στο χιτζάμπ».

Η εκστρατεία αρχικά πέρασε σχετικά απαρατήρητη, αλλά μετά από λίγες μέρες, το έργο προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στη Γαλλία μεταξύ των πολιτικών.

Το 2011, η Γαλλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε τα ισλαμικά πέπλα σε όλο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις