Φάρμακο της Merck για τον κορονοϊό και μονοκλωνικά: Πότε αναμένονται στην Ελλάδα – Σε τι ποσότητες

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις επαφές της Ελλάδας για την εισαγωγή φαρμάκων για τον κορονοϊό και των μονοκλωνικών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.


Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε την Πέμπτη (04/11) ότι η ελληνική πλευρά είναι σε συνεννόηση με την εταιρεία για το φάρμακο του κορονοϊού, προκειμένου να μπορέσει να το εισάγει η χώρα μας.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε ένα αντιικό χάπι κατά της covid-19 το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, μια εξέλιξη που ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.


Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό ότι «περιμένουμε για μονοκλωνικά να έχουμε την έγκριση και για φάρμακα, πολύ γρήγορα μέσα στις επόμενες εβδομάδες» και πρόσθεσε πως «για χάπια είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία να μπορέσουμε να τα εισάγουμε» αναφερόμενη στην εταιρεία Merck.
Ωστόσο, η κα. Γκάγκα ανέφερε ότι τα φάρμακα που θα έρθουν, θα είναι πολύ λίγα καθώς δεν υπάρχει τέτοια παραγωγή που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρούσματα που υπάρχουν.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις