Τέλος στους επανελέγχους για την πιστοποίηση της αναπηρίας για μη αναστρέψιμες παθήσεις

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη με ανάρτηση του στο διαδίκτυο:

Γίνεται επιτέλους στον ΕΦΚΑ κάτι αυτονόητο που δεν είχε γίνει τόσα χρόνια! Αφορά στους συμπολίτες μας με αναπηρία, με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις. Πλέον δεν θα χρειάζεται να περνούν ξανά και ξανά από ιατρικές επιτροπές για την πιστοποίησης αυτής της αναπηρίας. Δεν θα ταλαιπωρούνται άλλο για πράγματα αυτονόητα και ανθρώπινα. Αυτό ανακοίνωσα σήμερα κατά την επίσκεψη μου στο ΚΕΠΑ της οδού Πειραιώς στην Αθήνα. Θα μου πείτε: «περηφανεύεσαι για αυτό;». Όχι, ξέρω ότι ήταν αυτονόητο! Δεν είχε λυθεί για δεκαετίες όμως και τώρα λύθηκε. Και αξίζει να το μάθουν οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία.

Χάρηκα που οι πολίτες με τους οποίους συζήτησα μου είπαν ότι το νέο σύστημα με τα ηλεκτρονικά ραντεβού, όχι μόνο τους διευκολύνει, αλλά αναβαθμίζει συνολικά τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Και κάποιοι άλλοι μου μίλησαν για την εξαιρετική εξυπηρέτηση που είχαν από το 1555. Είναι κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από όλους την τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Ανακοίνωσα ακόμα τη μετεγκατάσταση του ΚΕΠΑ από το κτίριο της Πειραιώς σε ένα καινούριο κτίριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με θέρμανση, κλιματισμό και πάρκινγκ. Άλλωστε βλέπετε και τα προβλήματα στο υφιστάμενο κτίριο στις φωτογραφίες παρακάτω. Και αντιστοίχως προχωρούμε σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη. Αναβάθμιση της εξυπηρέτησης στην πράξη!

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις