Ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Καστοριά.

Με ανάρτηση της στο fecebook η κ Μαρία Αντωνίου μας γνωστοποιεί ότι:

📍Ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Καστοριά. Μία δέσμευση που έγινε πράξη !

✅Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχα με τον CEO της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, ορίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην Καστοριά.

Σε τηλεδιάσκεψη, που είχαμε οργανώσει ως Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ είχε δεσμευθεί τότε, ότι έως τα τέλη του 2021 θα έχουμε ανάδοχο.Μία δέσμευση, που έγινε πράξη και φέρει την υπογραφή της Κυβέρνησης του Kyriakos Mitsotakis.

👉Με την εξέλιξη αυτή ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

🙏Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Marios Tsakas και να επαναλάβω ότι όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε μπροστά για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας. Και συνεχίζουμε …

Υπενθυμίζουμε ότι άγονος είχε βγει ο διαγωνισμός για τα δίκτυα φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος είχε προκηρυχθεί στα τέλη Μαΐου από τη ΔΕΔΑ.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ, η οποία μέσω του πενταετούς της πλάνου ανάπτυξης δρομολογεί έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια με δημοπρατήσεις express, οι οποίες ξεκίνησαν από τα μέσα του 2020. Ο στόχος που είχε τεθεί ήταν ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί εντός του έτους και να γίνει με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, να ακολουθεί τις διατάξεις του ν. 4412/2016 με στόχο να ξεπεραστούν τα χρονικά εμπόδια.

Το προς δημοπράτηση έργο αφορά στη μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης, εγκατάσταση σταθμών διανομής οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν δίκτυο χαμηλής πίεσης, την κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις