Ελληνική Επιτυχία στην UNESCO – Η Ελλάδα εξελέγη μέλος της Επιτροπής για την περίοδο 2021-2025

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "hephaestus wien"

Συγχαρητήρια στα στελέχη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην UNESCO, του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν 25 Νοεμβρίου 2021,  στο Παρίσι στο πλαίσιο της 23ης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Παγκόσμιάς Κληρονομιάς της UNESCO η Ελλάδα εξελέγη από τον πρώτο γύρο μέλος της Επιτροπής για την περίοδο 2021-2025. Η εκλογή της χώρας μας στο ιδιαίτερα κρίσιμης  σημασίας διακυβερνητικό όργανο της UNESCO αποτελεί το επιστέγασμα  συστηματικής προσπάθειας και στενής συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού. Η χώρα μας ως μέλος πλέον της Επιτροπής για την επόμενη τετραετία θα εργασθεί προς την κατεύθυνση αποτελεσματικής προστασίας και ανάδειξης των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε διεθνές επίπεδο.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την εκλογή της Ελλάδας στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: «Η Ελλάδα εξελέγη -από τον  πρώτο γύρο- μέλος της Επιτροπής  Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για τη χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη διάκριση στον παγκόσμιο τοπίο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η  επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα εργώδους και συστηματικής προσπάθειας των αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς -που έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης- καθώς και η διατήρηση και ενδυνάμωση της οικουμενικής αξίας των μνημείων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του κόσμου.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην UNESCO, καθώς και τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "hephaestus wien"

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις