Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών για την ανάπτυξη και αναδίπλωση δυνάμεων των ΗΠΑ στο λιμένα Αλεξανδρουπόλεως

Για τη μεγαλύτερη έως σήμερα επιχείρηση ανάπτυξης – αναδίπλωσης αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και δη ελικοπτέρων και οχημάτων διαμέσου του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, και με βασικό προορισμό τις χώρες του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα και από εκεί την Ανατολική Ευρώπη βρέθηκαν χθες στην περιοχή Αμερικανοί και Ελληνες αξιωματούχοι.

Μόνο αυτή την εβδομάδα μέσω της Αλεξανδρούπολης μετακινήθηκαν συνολικά 73 ελικόπτερα και 995 τμήματα εξοπλισμών, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 2.000 τμήματα και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να δαπανούν περί τα 4,5 εκατ. δολάρια για αυτή την επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των ελικοπτέρων και του προσωπικού προωθείται στο Στεφανοβίκειο (15 Απάτσι και 9 Μπλακ Χοκ), όπου η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού (1st CAB) θα πραγματοποιήσει τη χειμερινή εκπαίδευσή της.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, παρακολούθησε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρουπόλεως εκδήλωση Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πλαίσιο της παροχής Υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους, κατά την αναδίπλωση και ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ για την Επιχείρηση «ATLANTIC RESOLVE».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Βουλευτές Έβρου κ.κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey Pyatt), ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Υποδιοικητής του V Σώματος του Αμερικανικού Στρατού Υποστράτηγος Μάθιου Βάγκενεν (MatthewWagenen).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ:

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις