Χρυσός» και «αργυρός» ο Γιάννης Πρώιος στην Βοσνία

Ο Γιάννης Πρώιος ήταν ο μεγάλος νικητής στο διεθνή αγώνα Αλπικού Σκι που συνεχίζεται στην Jahorina της Βοσνίας.

Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης (13.12.21) με συνολικό χρόνο 1:45.00, ο πρωταθλητής από την Καστοριά ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και κέρδισε 41,27 βαθμούς FIS. Στην κατηγορία γυναικών η Φανή Μαρμαρέλη πέτυχε σπουδαία επίδοση στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης και με χρόνο 2:02.10 τερμάτισε στην τρίτη θέση και πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στην χώρα μας. Τέταρτη κατετάγη η Ραφαϊλία Παλάντζα με χρόνο 2:04.92, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αγωνιστική της εξέλιξη.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποιούν οι Έλληνες χιονοδρόμοι του αλπικού σκι στους διεθνείς αγώνες τεχνικής κατάβασης που δεξάγονται στην Jahorina της Βοσνίας.

Να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τον Γιάννη Πρώιο, αφού είχε προηγηθεί το αργυρό μετάλλιο, μετά από μια επίσης εξαιρετική επίδοση, χάνοντας μάλιστα το χρυσό για μόλις 0,1 δευτερόλεπτα. Ο συνολικός του χρόνος ήταν 1:44.88 και κέρδισε 36,49 βαθμούς FIS.

Ελληνική Ομοσπονδία Xειμερινών Αθλημάτων | ΕΟΧΑ

Καθώς τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη επιβάλλουν νέους περιορισμούς για να περιορίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον, η Βοσνία υιοθετεί μια σχετικά χαλαρή προσέγγιση για την αύξηση των λοιμώξεων από τον COVID-19 στην περιοχή, προς μεγάλη χαρά της βιομηχανίας του χειμερινού τουρισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες σκιέρ από όλη τη χώρα, τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση περνούσαν χαρούμενοι το δρόμο τους μέσα από φρέσκο ​​χιόνι στις βουνοπλαγιές της Βοσνίας μετά την επίσημη έναρξη της σεζόν στις 4 Δεκεμβρίου. Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα στα Βαλκάνια άνοιξαν επίσης την περασμένη εβδομάδα, αλλά με πολύ αυστηρότερη χωρητικότητα και όρια πρόσβασης λόγω πανδημίας.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις