Το κόστος, η διαδικασία & η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω ΔΕΗ Blue

Σε όλη την Ελλάδα άρχισαν να εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι κατά τόπους δημοτικές αρχές (όπου ενδιαφέρονται για τον πολίτη) εκμεταλλευόμενες χρηματοδοτήσεις προγραμματίζουν και εγκαθιστούν μονάδες φόρτισης.

Μέχρι πρότινος η ΔΕΗ προσέφερε το δίκτυο φορτιστών στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντελώς δωρεάν. Πλέον, όλοι πληρώνουν.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΗ Blue, οι δημόσιοι φορτιστές οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, είναι προσβάσιμοι στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά πλέον με χρέωση.

Το κόστος των φορτιστών διαμορφώνεται ως εξής (στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ):

Γρήγορη φόρτιση (AC 22 kw): 0,45 ευρώ ανά kwh
Ταχυφόρτιση (DC 50 kw): 0,60 ευρώ ανά kwh
Ταχυφόρτιση υψηλής ισχύος (HPDC 120 kw): 0,60 ευρώ ανά kwh

H τιμή των 0,45€/kWh στους φορτιστές AC του δικτύου ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Από την 1η Μαρτίου θα ανέρχεται στα 0,50€/kWh. 

Οι υψηλότερες χρεώσεις για τη ταχυφόρτιση σε DC, εφαρμόζονται γιατί η αναπλήρωση ενέργειας των ηλεκτρικών οχημάτων επιτυγχάνεται 2-5 φορές γρηγορότερα σε σύγκριση με τη φόρτιση σε AC.

Πώς φορτίζω με τη ΔΕΗ Blue;

Για να μπορέσετε να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο δίκτυο το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή ΔΕΗ Blue στο κινητό σας τηλέφωνο.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να εντοπίσετε τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Αφού φθάσετε στον σταθμό, σκανάρετε το QR code για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Παραδείγματα χρέωσης:

Αν έχουμε στην κατοχή μας ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει 14 kWh/100 χλμ. σε ένα φορτιστή AC 22 kW θα πληρώσουμε 6,3 ευρώ στο δίκτυο ΔΕΗ Blue με την σημερινή χρέωση. Σε έναν DC 50 kWh, το κόστος διαμορφώνεται στα 8,4 ευρώ. Για πλήρη φόρτιση αυτοκινήτου 50 kWh, μέσω AC 22 kW η σημερινή χρέωση είναι 22,5 ευρώ. Η φόρτιση σε DC έως το 80% της μπαταρίας κοστίζει περίπου 24 ευρώ.

Πληρώνετε μέσω της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας σας ή εναλλακτικά από το Google Pay λογαριασμό σας.  Πριν την έναρξη της φόρτισης, πραγματοποιείται δέσμευση ποσού δεκαπέντε ευρώ (15€) στην τραπεζική κάρτα που έχετε εισάγει ως τρόπο πληρωμής, ως επιβεβαίωση δυνατότητας χρέωσής της προκειμένου να εκκινήσει η συνεδρία φόρτισης. Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας φόρτισης αποδεσμεύεται το ποσό των δεκαπέντε ευρώ (15€) και χρεώνεται η τραπεζική σας κάρτα με την τελική αξία της φόρτισης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, μπορείτε να δείτε την απόδειξη της συναλλαγής σας στις ειδοποιήσεις του κινητού σας.   

Σε περίπτωση προβλήματος μπορείτε να καλέσετε χωρίς χρέωση στη γραμμή εξυπηρέτησης ΔΕΗ Blue στο 800 900 1100.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις