Εγκαίνια του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Την έναρξη του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Φλώρινα θα κηρύξει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021, στις 17:00, στο νέο δημοτικό πάρκο Φλώρινας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Σπυρίδων Γεωργιάδης.

Το παρών στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΔΑ και τον δήμο Φλώρινας, θα δώσουν επίσης η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, καθώς και παραγωγικοί και οικονομικοί φορείς της Περιφέρειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με σκληρή δουλειά και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταφέραμε να κερδίσουμε το στοίχημα της έλευσης του φυσικού αερίου στην ακριτική Φλώρινα. Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για την τοπική κοινωνία το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και, ταυτόχρονα, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της περιοχής».

Το έργο της ανάπτυξης υποδομών διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα είναι συνολικού προϋπολογισμού 20,9 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ταυτόχρονα, μέσω του ΕΠΑνΕΚ έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την 100% επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης 5.000 οικιακών και εμπορικών καταναλωτών που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

Σημειώνεται ότι το έργο προβλέπει την κατασκευή συνολικά 102,5 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στον οικιστικό ιστό της Φλώρινας, αλλά θα επεκτείνεται στη βιομηχανική περιοχή και σε χωριά του δήμου Φλώρινας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος το 2023.
Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καθώς και συνδέσεις δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως μονάδων υγείας και σχολείων, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών της περιοχής.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις