Τι γίνεται αν δεν πληρώσετε το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες προς εργαζόμενους και καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, κάποιος δεν θα χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή ποτό, ενώ επιβάλλεται η διπλή μάσκα ή η ενισχυμένη μάσκα (ΚΝ95) στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, το πρόστιμο των 300 ευρώ ισχύει και για τα ΜΜΜ, ωστόσο στα ταξί (ΕΔΧ) και στα πλοία ισχύει 150 ευρώ πρόστιμο κατά περίπτωση. Ειδικά στα νοσοκομεία τα πρόστιμα ξεκινούν από 300 ευρώ.

Σε περίπτωση που σας επιβληθεί πρόστιμο και θεωρείτε πως η επιβολή του έγινε αδίκως, έχετε το δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες από τη βεβαίωση της παράβασης και αποκλειστικά ηλεκτρονικά να διατυπώσετε τις σχετικές αντιρρήσεις σας. Η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται  στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου. Οι αντιρρήσεις του ελεγχόμενου πολίτη ή καταστηματάρχη, υποβάλλονται στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή της Αρχής στην οποία ανήκει το όργανο (Aστυνομία, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό), σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19». Σε περίπτωση που οι ενστάσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το πρόστιμο. Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό αποστέλλεται στην εφορία, στη ΔΟΥ κατοικίας του.

Το ποσό που σας επιβλήθηκε μπορείτε να το καταβάλλετε:

  • Mέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται
  • Aπευθείας από την ιστοσελίδα  https://www.gsis.gr/ e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο/Οριζόντια παράβολα)
  • Aπό τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
  • Aπό τις Τράπεζες
  • Aπό τη Δ.Ο.Υ.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις