Διδυμοτείχου για μακαριστό Καστορίας Σεραφείμ: Διατήρησε την φλόγα της αγάπης για την Μακεδονία μας

ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΑΝ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ τελέστηκε 19/12 το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο έλαβαν μέρος ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και ο οικείος μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Φώτο: Μητρόπολη Διδυμοτείχου

«Υπήρξε ένα εξαίρετο στέλεχος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», ανέφερε φανερά συγκινημένος ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός μιλώντας για την προσωπικότητα του κυρού Σεραφείμ προσθέτοντας πως «όπου κι αν υπηρέτησε, όπου κι αν βρέθηκε, δόξασε το όνομα του Θεού». Ο ιεράρχης παράλληλα συμπλήρωσε πως ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή την πίστη των ανθρώπων και την αγάπη τους για την πατρίδα σε μια δύσκολη εποχή. «Ήταν εκείνος που ως «πρωτοστατών» μαζί με τους υπόλοιπους ιεράρχες, υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος, ο οποίος διατήρησε την φλόγα της αγάπης για την πατρίδα και ιδιαίτερα για την Μακεδονία μας», κατέληξε.

Στη συνέχεια οι δύο αρχιερείς μετέβησαν στην Καστοριά και τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού ιεράρχη για την ανάπαυση της ψυχής του, παρουσία και του επιχωρίου μητροπολίτη κ. Καλλινίκου.

ΠΗΓΗ

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις