Επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Τη διεύρυνση των σημείων ελέγχων για τη διενέργεια PCR και rapid test προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πρόσθεσε ότι η ανάγκη για testing θα πολλαπλασιαστεί τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία. Ειδικά δε για τα σχολεία σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση να μην τροποποιηθεί το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων, υπογράμμισε ότι «αν το ποσοστό μειωθεί από το 50%+1 στο 30%+1 ή και χαμηλότερα, μαθηματικά οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες 50 ετών και άνω, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως, αν χρειαστεί, να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες αλλά σε ηλικιακές»

Πρόσθεσε δε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά τη 16η Ιανουαρίου.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις