Ο Τζορτζ Τσούνης είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο Τζορτζ Τσούνης είναι και επίσημα πλέον πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά από την επιτυχή ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Μετανάστης δεύτερης γενιάς, ο Τζορτζ Τσούνης με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία την Κοινότητα Πλατάνου, φοίτησε σε ελληνικό σχολείο από τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Νέα Υόρκη και είναι παρόν σε κάθε σημαντική στιγμή της ομογένειας.

κοινότητα Πλατάνου

Η απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν να προτείνει έναν Ελληνοαμερικανό για τη θέση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα και όχι έναν διπλωμάτη καριέρας, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ, του leadership 100 και άλλων οργανώσεων που στηρίζουν Ελληνικές πρωτοβουλίες, ενώ ανήκει και στο τάγμα των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«…γεννημένος στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο ελληνοαμερικανός Τσούνης ίδρυσε την Chartwell Hotels και προεδρεύει της Battery Park City Authority, η οποία διαχειρίζεται μια προγραμματισμένη ανάπτυξη 92 στρεμμάτων στην κάτω δυτική πλευρά του Μανχάταν», αναφέρει η Guardian, που δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του υποψήφιου πρέσβη σε σχέση με το επιχειρείν.

Ο Τσούνης έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα πολλές φορές και έχει μεγάλη οικογένεια εκεί», είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου όταν ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Δικηγόρος, επιτυχημένος επιχειρηματίας στην οικιστική ανάπτυξη και φιλάνθρωπος, ο Τσούνης έχει δωρίσει τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους, περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια (κάνοντας αρχή με τον Ομπάμα το 2012).

Στο παρελθόν, όταν έγινε μία επιλογή με παρόμοια χαρακτηριστικά ως προς την καταγωγή, το αποτέλεσμα υπήρξε πολύ θετικό: ο Μάικλ Σωτήρχος θεωρείται ένας από τους καλύτερους πρέσβεις των ΗΠΑ που έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις