Το πρώτο αποτεφρωτήριο μικρών ζώων θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη

Ένα αποτεφρωτήριο μικρών ζώων πρόκειται να εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στον χώρο όπου λειτουργεί από το 2009 το μοναδικό νεκροταφείο ζώων στην περιοχή. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καλύψει ακόμη περισσότερο την ανάγκη των ανθρώπων που «χάνουν» τα κατοικίδιά τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουν ποια είναι τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν, αφού σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στην ταφή και την καύση.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καλύψει ακόμη περισσότερο την ανάγκη των ανθρώπων που «χάνουν» τα κατοικίδιά τους

«Θα είναι ένα αποτεφρωτήριο χαμηλής δυναμικότητας, που σημαίνει ότι θα γίνεται καύση μικρόσωμων ζώων. Έρχεται από την Αγγλία σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα, ενώ παράλληλα αναμένω να λάβω στα χέρια μου και την τελική αδειοδότηση», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κτηνίατρος Βασίλης Ψυχογιός.

Ήδη, στα 15 χρόνια λειτουργίας του νεκροταφείου ζώων έχουν ταφεί περίπου 400 ζώα, που συνήθως είναι σκυλιά και γάτες, αλλά και κουνέλια ή ακόμη και παπαγαλάκια. «Στη διάρκεια της ταφής, αν επιθυμούν, είναι παρόντες οι ιδιοκτήτες του ζώου, οι οποίοι στη συνέχεια αναλαμβάνουν τη φροντίδα του χώρου. Εκταφή γίνεται το νωρίτερο σε δύο χρόνια, ενώ το μέγιστο διάστημα παραμονής είναι τα πέντε έτη. Το κόστος για τη μικρότερη διάρκεια παραμονής ανέρχεται στα 150 ευρώ», επισημαίνει ο κ. Ψυχογιός.

Μετά την εκταφή όσοι θέλουν διατηρούν τα οστά, ενώ οι περισσότεροι ζητούν την καύση τους, όπου μέχρι τώρα γινόταν σε άλλο αδειοδοτημένο αποτεφρωτήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο κ. Ψυχογιός. Το επόμενο διάστημα θα μπορούν να γίνονται όλες οι διαδικασίες στον ίδιο χώρο. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις