Στις 16 Φεβρουαρίου θα γίνει η ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας;;

Η CIA αναμένει ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας στις 16 Φεβρουαρίου, την επόμενη Τετάρτη, και οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει σχετικά τους συμμάχους τους, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το περιοδικό, η CIA εξέδωσε την πλέον επείγουσα μέχρι τώρα προειδοποίηση προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στη γειτονική της χώρας.

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σήμερα έκανε γνωστό ότι:Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ σήμερα για να ζητήσω μια διπλωματική λύση για την απρόκλητη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία. Επανέλαβα ότι η περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα θα αντιμετωπιστεί με μια αποφασιστική, μαζική και ενωμένη διατλαντική απάντηση.

Τόσο η Αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών όσο και οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν τις τελευταίες ώρες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και σε άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ότι, με βάση νέες πληροφορίες, υπάρχει φόβος ότι μια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη την παραπάνω ημερομηνία.

Το Spiegel αναφέρει ακόμη ότι οι ΗΠΑ έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για τα στοιχεία τους, περιγράφοντας από τις διαδρομές μιας ρωσικής εισβολής έως και τα καθήκοντα που θα αναλάβει κάθε ρωσική μονάδα και σημειώνει ότι δυτικοί στρατιωτικοί και διπλωμάτες μετέφεραν στοιχεία ότι η ρωσική ηγεσία έχει προετοιμάσει τον στρατό για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν αυτό συνιστά απόφαση επίθεσης.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις