Στην αξιοποίηση των αρχοντικών Σκούταρη και Νατζή και στον Μενδρεσέ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το υπουργείο Πολιτισμού

Στην αξιοποίηση των αρχοντικών Σκούταρη και Νατζή και στον Μενδρεσέ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το υπουργείο Πολιτισμού πληροφορούμαστε από την δημόσια ανάρτηση της κ Μαρίας Αντωνίου.

📍Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Εξετάσαμε μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

🔹Μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του Ξενία Καστοριάς, που παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

✔️Ήδη το Υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των αναγκαίων μελετών για την αποκατάσταση και προσαρμογή του κτιρίου σε χώρους μουσειακών υποδομών.

🔹Παράλληλα, η Εφορία Αρχαιοτήτων Καστοριάς προχωρά στις προσλήψεις προσωπικού για έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, που θα ξεκινήσουν λίγο πριν το Πάσχα και χρηματοδοτούνται με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

🔹Επιπλέον, έχει ξεκινήσει η χρηματοδότηση μελετών τριών καινούργιων έργων για την πόλη της Καστοριάς.

✅Πρόκειται για το αρχοντικό Σκούταρη, το αρχοντικό Νατζή, ένα από τα παλαιότερα αρχοντικά στη συνοικία Ντολτσό και τον ιστορικό Μενδρεσέ της Καστοριάς.

📍Συναντήθηκα και με την Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού @elenidoundoulaki.

👉Σε αγαστή πάντα συνεργασία και σε συντονισμό με τους ΟΤΑ και τους Συλλόγους σχεδιάζουμε πολιτιστικές δράσεις, που ενεργοποιούν την πολιτιστική κληρονομιά, ενισχύουν τον τουρισμό και τονώνουν τις τοπικές οικονομίες.

Και συνεχίζουμε …

Οι στοχευμένες αυτές κινήσεις βάζουν τέλος στην πολιτισμική φτώχεια των προηγούμενων ετών με Έργα πολιτισμικής ανάπτυξης από το Υπουργείο Πολιτισμού με δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν λίγο πριν το Πάσχα και χρηματοδοτούνται με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας άλλα έργα που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις