Σειρά Επαφών και Επίβλεψη Έργων από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στην Π.Ε. Καστοριάς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης για να δει από κοντά διάφορα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με διάφορους φορείς.

  • Αρχικά, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη επισκέφτηκαν τον 2ο Οικίσκο τύπου isobox, προϋπολογισμού 8.000€, που προμηθεύτηκε η Π.Δ.Μ-Π.Ε. Καστοριάς για  τις ανάγκες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή, έπειτα από σχετικό αίτημα της 3ης ΥΠΕ – Κ.Υ. Καστοριάς και της επόπτριας των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ Βίκυς  Μπουργανού.

Ο οικίσκος τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο πάρκο «Κυκλοφοριακής Αγωγής», στην είσοδο της πόλης,  και θα  λειτουργεί ως σημείο δειγματοληψίας για τεστ κορωνοϊού (covid-19).  Όλοι οι πολίτες μπορούν να εξετάζονται, δωρεάν, με την μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Πρόκειται για έναν οικίσκο με στατική επάρκεια, διαστάσεων 3 μ. Χ 5 μ., μονόχωρο, με παροχή ρεύματος και νερού, κλιματιστικό, σκέπαστρο στην πόρτα και το παράθυρο, νιπτήρα και γενικά όλες τις απαραίτητες ηλεκτρολογικές και λοιπές εγκαταστάσεις, ώστε να είναι κατάλληλος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και με την συνδρομή του Δήμου Καστοριάς.

  • Ακολούθησε συνεδρίαση της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Καστοριάς, όπου και προήδρευσε.
  • Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης με την Αντιπεριφερειάρχη συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ιερά Μητρόπολη και τα έργα που υποστηρίζει, χρηματοδοτεί ή προγραμματίζει να υλοποιήσει μελλοντικά η Περιφέρειά μας, επιβεβαιώνοντας την άρτια συνεργασία και την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να στηρίζει το έργο της εκκλησίας.
  • Έπειτα, μετέβησαν στην Πολυκάρπη και επέβλεψαν από κοντά τον Καθαρισμό των Καλαμιών που υλοποιείται στην παραλίμνια αστική περιοχή.
  • Αργά το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κορησού, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Αγίων Αναργύρων και Κλεισούρας, προκειμένου να τους ενημερώσουν  και να παρουσιάσουν τα έργα που εκτελούνται  και  χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια.
  • Τέλος, επισκέφτηκαν την περιφερειακή οδό Καστοριάς-Μανιάκων για να δουν από κοντά την ολοκλήρωση του έργου, που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία, ώστε να υπάρχει σύγχρονη οδοποιία με αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, διαγράμμιση του κόμβου με ψυχροπλαστικά υλικά και του υπόλοιπου τμήματος με ανακλαστική βαφή. Παράλληλα, έγινε σήμανση και ηλεκτροφωτισμός του κόμβου με φωτιστικά σώματα τύπου Led.

 Η Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά για την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών και  τουριστών στην περιοχή.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις