Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών: Σε Α’ προβολή το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για το βίο και το έργο της

Ο βίος της Αγίας Φιλοθέης, που με τη δράση της κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας καθόρισε την τύχη πολλών ανθρώπων, «αναβιώνει» μέσα από το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών», που θα κάνει Α’ τηλεοπτική προβολή αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού, θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα της γιορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, σήμερα Σάββατο 19/2 στις 22.15 στο COSMOTE HISTORY HD. Ταυτόχρονα με την προβολή του στο κανάλι, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν ελεύθερα, μέσα από επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, ενώ παράλληλη προβολή θα γίνει την ίδια μέρα και διαδικτυακά σε πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Αμερικής.

Η ιστορία της Αγίας Φιλοθέης ξεκινά τον 16ο αιώνα, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όπου ύψωσε το ανάστημά της στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Κατά τη διάρκεια της δράσης της ελευθερώνει άντρες και γυναίκες από τα σκλαβοπάζαρα, ιδρύει το πρώτο σχολείο γυναικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χτίζει νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται δωρεάν Έλληνες, Τούρκοι και Φράγκοι και προσφέρει καταφύγιο σε κακοποιημένες γυναίκες. Η δράση της προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατακτητών, οι οποίοι τη φυλάκισαν και τη θανάτωσαν μαρτυρικά το 1589.

Το ντοκιμαντέρ «Φιλοθέη, Η Αγία των Αθηνών» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2019, ενώ από τότε έχει συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις