8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές γυμνασίων από τον σύνδεσμο φιλολόγων Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς προκηρύσσει τον 8ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022  με ώρα έναρξης  09:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς.

     Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν στην ορθογραφία , στην ετυμολογία , την ερμηνεία, και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις θα προέρχονται από όλα τα σχολικά βιβλία και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο ( 2 λεπτά ) προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας, στα οποία θα προκριθούν οι διαγωνιζόμενοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων.

Οι τρεις πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με ιδιαίτερα έπαθλα, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικά δώρα. Μάλιστα οι δέκα πρώτοι του τελικού επιπέδου θα προκριθούν και θα διαγωνιστούν στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στη Φλώρινα.

Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19.

Ευελπιστούμε στη βοήθεια των συναδέλφων φιλολόγων για την παρακίνηση και την προετοιμασία των μαθητών τους.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις