Ξεκίνησε η Ρωσική εισβολή – Ευρείας κλίμακας επίθεση (video)

Καταστρέψαμε την αεράμυνα και τις αεροπορικές βάσεις της Ουκρανίας αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας – Δεν στοχεύουμε άμαχους λέει η Μόσχα

Σε γενικευμένη εισβολή στην Ουκρανία με χρήση όλων των στρατιωτικών της μέσων προχώρησε από νωρίς σήμερα Πέμπτη 24/2 τα ξημερώματα η Ρωσία, ύστερα από τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Donbass στην ανατολική Ουκρανία ώστε να εκκαθαρίσει την περιοχή από ουκρανικές δυνάμεις που αντιμάχονται τους αυτονομιστές.

Η Ρωσία έχει αρχίσει ήδη την εισβολή στην ανατολική Ουκρανία, ενώ επιχειρήσεις γίνονται τόσο στο Κίεβο, όπου το αεροδρόμιο – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες – είναι ήδη υπό ρωσικό έλεγχο όσο και στα νότια της χώρας, όπως στην Οδησσό και στην Μαριούπολη, όπου αναφέρεται η δράση αποβατικών ρωσικών δυνάμεων.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός διέψευσε πληροφορίες ότι έγινε απόβαση στην Οδησσό.

Εικόνα

Αυτοί είναι οι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων. Αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί πόσο γρήγορα μπορούν να επιτευχθούν.

Εκρήξεις ακούγονται σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας καθώς και κοντά στο αεροδρόμιο Borispol που βρίσκεται πλησίον της πρωτεύουσας Κίεβο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως εκρήξεις και επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη, Ντιένπρ, Οδησσό, Σλαβαγιάνσκ και Κραματόρσκ ενώ σειρήνες συναγερμού ήχησαν και στο Λβιβ στα δυτικά της Ουκρανίας.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις