H φρίκη ενός πολέμου μέσα από φωτογραφίες και video

Βομβιστικές επιθέσεις, εκκενώσεις πόλεων, μετακινήσεις πληθυσμών.

Όσα μεταδίδονται σήμερα στον κόσμο για την κατάσταση στη Ουκρανία, αποδίδει ο ερασιτεχνικός απλών ανθρώπων φωτογραφικός φακός, αλλά και video ανταποκριτών με τον τρόμο και τη θλίψη να είναι αποτυπωμένα στα μάτια των ανθρώπων. 

Ουκρανός αποχαιρετά οικογένεια και αγκαλιάζει την κόρη του ενώ παραμένει για να καταταγεί στην τοπική άμυνα.

Χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους δρόμους, καθώς έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πόλη.

Παρόλο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, σε πολλές πόλεις της χώρας επικρατεί πανικός και στο Κίεβο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι μποτιλιαρισμένοι από οχήματα που εγκαταλείπουν την πόλη.

Ουκρανικά άρματα μάχης BMPs καταστράφηκαν στην περιοχή Chernihiv από πυραύλους

ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΣΤΟ HOSTOMEL

Δημοσίευμα του Politico αναφέρει πως υπάρχουν σχέδια αποκατάστασης τόσο του Γιανουκόβιτς, που έφυγε νύχτα από το Κίεβο αφήνοντας πίσω του το εκπληκτικής χλιδής και ασύληπτα κιτς αισθητικής παλάτι του, καθώς και/ή άλλων στελεχών της τότε κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο αυτό θέλει τον νυν πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και άλλους Ουκρανούς αξιωματούχους να έρχονται ενώπιον της δικαιοσύνης για τις μαζικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Μαϊντάν, της κεντρικής πλατείας του Κιέβου το 2013. Ο Γιανουκόβιτς έκτοτε έχει βρει καταφύγιο στη Ρωσία ενώ η θεωρία του Πούτιν για τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκδίωξη Γιανουκόβιτς είναι πως στην Ουκρανία με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Μαϊντάν συνέβη “πραξικόπημα” και τώρα, δίνοντας στον εαυτό του ρόλο διορθωτή των “λαθών της ιστορίας” επιδιώκει να την ξαναγράψει.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις