Η υπουργός Εξωτερικών Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss υποστηρίζει άτομα που θέλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία (video)

Η υπουργός Εξωτερικών Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss είπε ότι υποστηρίζει άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να θέλουν να πάνε στην Ουκρανία για να ενταχθούν σε μια διεθνή δύναμη για να πολεμήσουν.

Είπε στο BBC ότι εξαρτάται από τους ανθρώπους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, και υποστήριξε ότι είναι μια μάχη «για τη δημοκρατία».

Είπε ότι οι Ουκρανοί αγωνίζονται για την ελευθερία, «όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προέτρεψε τους ξένους υπηκόους «να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ασφάλειας στην Ευρώπη».

Νωρίτερα την Κυριακή, είπε ότι η Ουκρανία δημιουργεί μια «διεθνή» λεγεώνα εθελοντών για ξένους που επιθυμούν να ενταχθούν στον ουκρανικό στρατό στον αγώνα του κατά των ρωσικών δυνάμεων.

“Δεν είναι μόνο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η αρχή ενός πολέμου εναντίον της Ευρώπης. Ενάντια στην ευρωπαϊκή ενότητα”, ανέφερε ο κ. Ζελένσκι στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ασφάλειας στην Ευρώπη και τον κόσμο μπορούν να έρθουν και να σταθούν πλάι-πλάι με τους Ουκρανούς ενάντια στους εισβολείς του 21ου αιώνα».

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Prystaiko είπε ότι ένας «συντριπτικός» αριθμός ξένων υπηκόων «απαιτούσε να τους επιτραπεί να πολεμήσουν» για την Ουκρανία – καθώς η ρωσική εισβολή φτάνει την τέταρτη μέρα της. Η Ουκρανία είπε ότι θα εξοπλίσει όλους τους εθελοντές.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις