Ετερόκλητοι εθελοντές μισθοφόροι συγκεντώνονται να πολεμήσουν στη Ουκρανία

Στη φωτογραφία, μέλη της διεθνούς λεγεώνας της Ουκρανίας. 
Συμμετείχαν εθελοντές από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Λιθουανία και το Μεξικό

Δεν είναι μόνο οι τακτικοί στρατοί που πολεμούν στην Ουκρανία. Και οι δύο πλευρές δέχονται στρατιωτική βοήθεια από αμφιλεγόμενες ομάδες που λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν εγκληματικές ή ακόμη και τρομοκρατικές.

Νέες αναφορές δείχνουν ότι Σύριοι μισθοφόροι παρεισφρέουν στην πολεμική σύρραξη, σκληραγωγημένοι βετεράνοι με χρόνια εμφυλίου πολέμου, πιστοί στους Ρώσους υποστηρικτές τους και πλήρως αποδεκτοί από το συριακό καθεστώς.

Βοήθεια στη Ρωσία δίνουν και οι Τσετσένοι, πιστοί στον πολέμαρχό τους Ραμζάν Καντίροφ που ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον τοποθέτησε στη θέση του περιφερειακού διοικητή.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται πως στο έδαφός της πολεμούν τακτικές στρατιωτικές μονάδες της Λευκορωσίας δίπλα στους Ρώσους συντρόφους τους.

Οι υπερασπιστές του ουκρανικού εδάφους είναι επίσης ετερόκλητοι. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως Τσετσένοι αυτονομιστές, Γεωργιανοί ριζοσπάστες και εθελοντές από την Υεμένη συρρέουν στην Ουκρανία στο πλευρό της κυβέρνησης του Κιέβου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως εκατοντάδες Σύριοι και Τούρκοι πολιτοφύλακες κατευθύνονται προς την Ουκρανία για να εκδικηθούν τους Ρώσους.

Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί, Ολλανδοί και Πολωνοί βετεράνοι επίσης βρίσκονται καθ’ οδόν. Οι περισσότεροι αυτόκλητοι μαχητές αυτοαποκαλούνται εθελοντές, όμως στην ουσία είναι μισθοφόροι.

Σήματα και σύμβολα τακτικού στρατού ξηλώνονται από παλιές στολές για να ντυθούν οι εθελοντές.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η MAILONLINE τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες εκφράζονται φόβοι ότι πήγαν AWOL για να πολεμήσουν τις δυνάμεις εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία 

Ένα 19χρονο μέλος της Φρουράς της Βασίλισσας εγγράφηκε στη Διεθνή Λεγεώνα ξένων μαχητών της Ουκρανίας.

Η κίνηση έχει προκαλέσει πανικό στο Υπουργείο Άμυνας, με τους αρχηγούς ασφαλείας να αγωνίζονται για να αναχαιτίσουν τον έφηβο 

Οι φόβοι είναι μεγάλοι ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η Βρετανία έχει μπει στον πόλεμο εάν βρεθούν στρατιώτες του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία  

Περίπου 150 βετεράνοι του βρετανικού στρατού που πολέμησαν στο Αφγανιστάν έχουν ήδη εγγραφεί για να υποστηρίξουν τα στρατεύματα της Ουκρανίας αφού η υπουργός Εξωτερικών Liz Truss δήλωσε ότι θα «υποστηρίξει απόλυτα» όσους επιθυμούν να εγγραφούν για να πολεμήσουν ως μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση της Μ Βρετανίας γρήγορα αποστασιοποιήθηκε από την υποστήριξή της με την Ντάουνινγκ Στριτ να συμβουλεύει σθεναρά να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία.  Τα υπηρετούντα μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν απαγορευτεί να αποδέχονται τις προσκλήσεις του ουκρανικού στρατού να πολεμήσουν. 

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από 52 χώρες έχουν ήδη προσφερθεί εθελοντικά για να απωθήσουν τους Ρώσους εισβολείς στην Ουκρανία, όπου θα υπηρετήσουν σε μια νεοσύστατη διεθνή λεγεώνα, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα το Σαββατοκύριακο.  

Ένα περίεργο μωσαϊκό από απρόσκλητους σωτήρες που πίσω από τα μεγάλα λόγια κρύβουν την δική τους τρομακτική ατζέντα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις