Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης για τα διατηρητέα της Καστοριάς

Κτήρια 300 χρόνων καταρρέουν αυτή τη στιγμή μαζικά στην Καστοριά. Ένα μετά το άλλο τα αρχοντικά της πόλης μετατρέπονται σε σωρό από πέτρες.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε όλες τις ιστορικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Ζαγοροχώρια-Πήλιο-Μάνη και παντού αλλού.

Η ευθύνη της προστασίας των διατηρητέων ανήκει στην Πολιτεία σύμφωνα με τη σύμβαση της Γρανάδας.

Κάλεσα κατεπειγόντως την Υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή ώστε να απολογηθεί για την δραματική αυτή κατάσταση. https://bit.ly/3Cs5paR

Οι δικές μου προτάσεις είναι :

Για τα κτήρια μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας και παλαιότητας θεωρώ απαραίτητη την άμεση αναστήλωσή τους με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και για την πλειοψηφία των διατηρητέων κτηρίων, την αναστήλωσή τους από το δημόσιο με αντάλλαγμα την μακροχρόνια δωρεάν χρήση τους ως στέγη για άπορες οικογένειες που χάσανε το σπίτι τους λόγω της κρίσης και των πλειστηριασμών.

Στείλτε μου τις δικές σας προτάσεις, καταγγελίες & ερωτήματα και δείτε τη συζήτηση, αύριο Παρασκευη 9 Μαρτίου στη 1.45μμ: https://parltv.live.grnet.gr/webtv ή αμέσως μετά στο κανάλι μου στο youtube: https://bit.ly/2RHVOtx

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις