Ολοκληρώνεται η… εθελοντική περισυλλογή νεκρών αργυροπελεκάνων από τη λίμνη της Καστοριάς

Ολοκληρώνεται αύριο η…. εθελοντική περισυλλογή νεκρών αργυροπελεκάνων από τη λίμνη της Καστοριάς.

Έπρεπε να έχουμε συσκέψεις επί συσκέψεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων…. – εκτός του δήμου Καστοριάς που είναι;;.. αναρμόδιος παρότι το γεγονός απειλεί την δημόσια υγεία των δημοτών του…- έπρεπε να έχουμε την επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, για να καταλήξουμε στην εθελοντική περισυλλογή των νεκρών ζώων.

ΔΕΙΤΕ την ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο F/B

Πέμπτη ημέρα περισυλλογής σήμερα, μάλλον και η τελευταία… προσωρινά.


Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια με όλους τους κινδύνους πού μπορεί ελλοχεύει για την προσωπική μας υγεία αλλά και τη δημόσια αυτός ο ιός.


Όλο αυτό το εγχείρημα οφείλεται σε δύο ανθρώπους μέσα από εθελοντική προσπάθεια για την αποφόρτιση τής περιοχής από τα νεκρά ζώα , μιας καί είναι το μοναδικό μέτρο περιορισμού της διασποράς .


Χάρτης:
Κόκκινο : περιοχή κάλυψης για ανεύρεση νεκρών
Κίτρινο: περιοχές με νεκρά σε ομάδες
Μπλε: περιοχές χωρίς νεκρά η ελάχιστη παρουσία νεκρών.
Να ευχαριστήσω τον Κάπτεν Δημήτρη ..που είναι παλικάρι!
Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση: Στο πλαίσιο της επιτήρησης της γρίπης των πτηνών, πολίτες, υπάλληλοι υπηρεσιών και ιδιωτικών φορέων, που έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με άγρια πτηνά (δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, ορνιθολόγοι, κέντρα περίθαλψης, φορείς διαχείρισης κλπ), σε περιπτώσεις εύρεσης νεκρών ή ημιθανών πτηνών που ανήκουν σε είδη υψηλού κινδύνου (άγρια πτηνά), οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα το Τμήμα Κτηνιατρικής, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες δειγματοληψίες.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις