«Rasputitsa» Η αιτία που τα Ρωσικά τανκς δεν προχωρούν στην Ουκρανία !!

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στο Κίεβο, οι αναφορές υποστηρίζουν ότι οι δρόμοι που οδηγούν στην πρωτεύουσα έχουν επιβραδύνει τα ρωσικά τανκς λόγω της λάσπης. Σήμερα οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι το Κίεβο δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεν πολιορκείται.

Οι Ουκρανοί αποφάσισαν να πλημμυρίσουν τμήματα γύρω από το Κίεβο με τη βοήθεια μιας δεξαμενής νερού για να επιδεινωθεί η λάσπη Rasputitsa , η οποία καθιστά σχεδόν αδύνατο για τα βαρέα στρατιωτικά οχήματα να σημειώσουν πρόοδο

Εγκαταλελειμμένα ρωσικά τανκς θύματα της Rasputitsa.

Είναι πιθανό να βλέπουμε αυτού του είδους τη σκηνή πολύ πιο συχνά με την έλευση της άνοιξης.

Οι ντόπιοι της περιοχής αποκαλούν τους λασπώδεις δρόμους «Ρασπούτιτσα» που είναι ένας συνδυασμός λασπωμένων συνθηκών που προκαλούνται λόγω της απόψυξης του χιονιού και του βροχερού καιρού.

Ουκρανία : Ένα ρωσικό BTR-82A APC καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις. Στο ίδιο σημείο καταλήφθηκε από τους ίδιους και ένα φορτηγό ανεφοδιασμού που μετέφερε πυρομαχικά.

Το “Rasputitsa” αναφέρεται τώρα ως “General Mud” συγκρίνοντάς το με το “General Winter” όταν ο ναζιστικός στρατός αντιμετώπισε τον μεγάλο ρωσικό χειμώνα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του και απέτυχε να κατακτήσει τη Σοβιετική Ρωσία.

Τα στρατεύματα του Ναπολέοντα δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την υποχώρησή τους εγκαίρως το 1812 καθώς η λάσπη επιβράδυνε τις γαλλικές δυνάμεις. 

Αρκετοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι ο καιρός δεν ήταν υπέρ του Πούτιν καθώς ανακοίνωσε την «ειδική στρατιωτική του επιχείρηση» στις 24 Φεβρουαρίου.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις