Δράσεις δενδροφύτευσης στον αύλειο χώρο 20 σχολικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας

🌳 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ)- Παράρτημα Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο του μετριασμού και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή (κρίση), διοργανώνουν δράσεις δεντροφύτευσης στον αύλειο χώρο 20 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των πέντε μεγαλύτερων πόλεων (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα) της Περιφέρειάς μας.

🌳 Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο ευρωπαϊκό έργο LIFE TERRA, το οποίο έχει ως βασικό στόχο τη φύτευση 500 εκατομμυρίων δέντρων σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης μέχρι το 2025, για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος μέσω προγραμμάτων STEM και την εξοικείωσή τους με σύγχρονες εφαρμογές γεωπληροφορικής και γεωσήμανσης.

Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν συνολικά 16 φορείς, από 8 χώρες της Ευρώπης. Το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό και την υλοποίηση των δράσεων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος LIFE στη θεματική ενότητα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής (LIFE19 CCM/NL/001200).

🌱Στην υλοποίηση των δράσεων συμβάλλουν και οι υπηρεσίες πρασίνου των Δήμων, ενώ η επιλογή των σχολικών μονάδων έγινε σε συνεργασία με τους αντίστοιχούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.Η έναρξη των δράσεων πραγματοποιείται στη Φλώρινα στις 17/03/2022.

Ειδικότερα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • 17-03-2022 ΦΛΩΡΙΝΑ 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας 1ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας
  • 21-03-2022 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Μουσικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Πτολεμαΐδας
  • 22-03-2022 ΚΟΖΑΝΗ 7ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης 18ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης 3ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης
  • 23-03-2022 ΚΑΣΤΟΡΙΑ9ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς4ο Γυμνάσιο Καστοριάς Μουσικό Γυμνάσιο-Λ.Τ. Καστοριάς – Πρότυπο ΓΕ.Λ. Καστοριάς – 2ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς
  • 24-03-2022 ΓΡΕΒΕΝΑ6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών7ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών1ο ΓΕ.Λ. Γρεβενών ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Δράσεις δενδροφύτευσης στον αύλειο χώρο 20 σχολικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα