Θα δώσει η Τουρκία τους S-400 ή η Ελλάδα τους S-300 στην Ουκρανία ; Το «Liberty passion» στην Αλεξανδρούπολη

Το μεγάλο αμερικανικό μεταγωγικό σκάφος, Liberty passion, βρίσκεται στη Μεσόγειο και τις επόμενες ημέρες θα «πιάσει» Αλεξανδρούπολη – Ο εναέριος χώρος στην περιοχή είναι κλειστός όλο τον Μάρτιο – Έντονη φημολογία ότι η Ελλάδα ή η Τουρκία θα δώσει τους Ρώσικους αντιαεροπορικούς πυραύλουςπου κατέχουν, στην Ουκρανία με αντάλλαγμα νέα οπλικά συστήματα ίσης αξίας και ανάλογης δυνατότητας και τεχνολογίας από τις ΗΠΑ

Οπλικά συστήματα ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισαν οι ΗΠΑ να στείλουν στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών, η Ουάσιγκτον υπόσχεται, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να δώσει «συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, πάνω στα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι Ουκρανοί, καθώς και τα πυρομαχικά τους».

Να σημειωθεί ότι τα οπλικά συστήματα που θα σταλούν είναι ως επί το πλείστον φορητά αντιαεροπορικά και αντιαρματικά. Εάν σταλούν και μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικά, τότε θα πρόκειται για σοβιετικής ή ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα, τα οποία γνωρίζουν οι Ουκρανοί, επειδή τέτοια διέθεταν.

Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχομένως, πρόκειται για τα αντιαεροπορικά συστήματα, S-300 ή S-400. Τέτοια διαθέτει η Ελλάδα και η Τουρκία. Σε ότι αφορά την Τουρκία αυτό ήδη έγινε γνωστό από δημοσίευμα των ΝΥ Times.

Στο μεταξύ σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένεται το μεγάλο αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο, Liberty passion, που ήδη πλέει στη Μεσόγειο. Είναι άγνωστο το φορτίο που μεταφέρει, αν και θεωρείται βέβαιον ότι πρόκειται για μεγάλες ποσότητες οπλικών συστημάτων που θα προωθηθούν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και από εκεί πιθανώς και στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές, με Notam που έχουν εκδώσει, έχουν δεσμεύσει, από την 1η έως και την 28η Μαρτίου, τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Έβρου, με εξαίρεση μόνο τα αεροσκάφη, τα οποία έχουν λάβει ειδική άδεια υπέρπτησης του εναερίου χώρου ή προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η στρατιωτική κινητικότητα στην Μεσόγειο ήταν και συνεχίζει να είναι εντονότατη, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και αμερικανικά στρατηγικά αεροσκάφη, B-52. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ το Liberty passion

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις