Η Ολλανδία διπλασιάζει τον στόχο της παραγωγής αιολικής ενέργειας έως το 2030

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διπλασιάζει τις προβλέψεις της παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα έως το 2030, εν μέρει χάρη στον καθορισμό τριών νέων περιοχών στη Βόρεια Θάλασσα όπου θα κατασκευαστούν υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό στάδιο στην μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη ενέργεια”, δήλωσε με ικανοποίηση σε ανακοίνωση ο Ολλανδός υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Ρομπ Γέτεν.

Έως το 2030, η Ολλανδία θέλει επίσης να “παράγει πολύ περισσότερη βιώσιμη ενέργεια ώστε να μην χρειάζεται πλέον να εισάγει άνθρακα, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο από άλλες χώρες όπως η Ρωσία”, υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε από την ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS.

Τα αιολικά πάρκα που θα κατασκευαστούν θα επιτρέψουν την παραγωγή 10,7 GW πρόσθετης αιολικής ενέργειας έως το 2030, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

“Η προβλεπόμενη συνολική δυναμικότητα για την υπεράκτια αιολική ενέργεια θα διπλασιαστεί για να φθάσει σχεδόν τα 21 γιγαβάτ έως το 2030”, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Ρομπ Γέτεν, η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα γίνει η “μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030” για την Ολλανδία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις