Συζήτηση στη βουλή σήμερα για την δίκαιη μετάβαση από τη γούνα σε νέες βιώσιμες δραστηριότητες

Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7.45μμ

Η γούνα καταρρέει. Οι εξαγωγές από τη χώρα μας έπεσαν κατά 90% τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο λόγος είναι ότι είναι ευρωπαϊκά παράνομη η εκτροφή γουνοφόρων ζώων γιατί δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η ευζωία τους. Τώρα η εισβολή στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στην Ρωσία μας φέρνουν ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο της γούνας. Η Καστοριά, η Σιάτιστα και το Άργος Ορεστικό όμως ζουν από την γούνα.

Η κυβέρνηση αντί να λάβει μέτρα για την δίκαιη μετάβαση των περιοχών αυτών σε νέες βιώσιμες δραστηριότητες, συνεχίζει να επιδοτεί νέες εγκαταστάσεις. Όπως έκανε και με τις γειτονικές Λιγνιτικές περιοχές της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Φλώρινας, δεν σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, αλλά αφήνει την δραστηριότητα να πεθάνει ενώ η ίδια δειχνει να κάνει ό,τι μπορεί να την κρατήσει στη ζωή.

Ένα εμπόριο ελπίδας δηλαδή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Δυτική Μακεδονία σε οικονομικό αδιέξοδό και πληθυσμιακή ερημοποίηση.

Κάλεσα τον Υπουργό στη Βουλή ώστε να δεσμευτεί για την δίκαιη μετάβαση από τη γούνα και να μας εξηγήσει πως σκοπεύει να στηρίξει τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μεταβούν σε άλλους τομείς απασχόλησης. https://bit.ly/3MTalu9Στείλτε μου τις δικές σας καταγγελίες & ερωτήματα και δείτε τη συζήτηση, σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7.45μμ: ΕΔΩ https://parltv.live.grnet.gr/webtv ή αμέσως μετά στο κανάλι μου στο youtube: https://bit.ly/2RHVOtx

Κρίτων Αρσένης

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις