Νέα ήθη στην Καστοριά του 2022 !!

Η κατάθεση λίγων λουλουδιών, ή στεφάνων από τις αρχές του τόπου, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί κάποιος να αποτίσει στους ήρωες, αλλά και όλους τους λοιπούς επώνυμους και ανώνυμους, αδικοχαμένους συμπολίτες μας.

Η μνήμη τους γεμίζει όλους εμάς, που ταχθήκαμε να «φυλάττουμε Θερμοπύλες», με ελπίδα, αισιοδοξία, δύναμη και κουράγιο για το αβέβαιο μέλλον μας και επιστροφή στα ιδανικά που χάνονται.

Ιδανικά που μάλλον δεν αγγίζουν αυτούς που την επομένη της 25ης Μαρτίου 2022 στην Καστοριά στην πλατεία Μακεδονομάχων αφαίρεσαν τα στεφάνια που κατατέθηκαν σε ένδειξη τιμής και αφοσίωσης απέναντι στην θυσία των ηρώων πολεμιστών μας.

Ιδανικά που ίσως δεν μπορούν να ενστερνιστούν αυτοί που την την ίδια ημέρα την κατάθεσης αφαίρεσαν τα στεφάνια που κατατέθησαν εις μνήμη των χιλίων και πλέον αδικοχαμένων κατακρεουργημένων από τους ΝΑΖΙ συμπολιτών μας.

Προφανώς κάποιοι να αισθάνονται και αντιλαμβάνονται ότι οι εκδηλώσεις αυτές είναι τυπικές, βαρετές, για “το θεαθεήναι” και τίποτα περισσότερο… με αποτέλεσμα τα στεφάνια να αποτελούν στοιχείο διακόσμησης και μόνο και να αφαιρούνται από τον χώρο κατάθεσης για να επαναχρησιμοποιηθούν… Νέα ήθη στην Καστοριά του 2022.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και μνημείο
Το μνημείο εις μνήμη των Καστοριανών Εβραίων την 29η Μαρτίου 2022 – Έχει προηγηθεί η εκδήλωση της 27ης Μαρτίου εις μνήμη των Καστοριανών θυμάτων του Ολοκααυτώματος
Μπορεί να είναι εικόνα μνημείο, εξωτερικοί χώροι και δέντρο
Το μνημείο του Αγνώστου στρατιώτου στην πλατεία Μακεδονομάχων την 27η Μαρτίου 2022 – Έχουν αφαιρεθεί τα στεφάνια που κατατέθησαν την 25η Μαρτίου

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις