Διήμερη δράση “Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα καθαριότητας των οδικών προσβάσεων” από την ΠΕ Καστοριάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμά Μάνου, προγραμματίζει διήμερη δράση με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα καθαριότητας των οδικών προσβάσεων».

Η δράση θα περιλαμβάνει τον καθαρισμό σκουπιδιών: α) στο τμήμα της εθνικής οδού: έξοδος Καστοριάς προς Δισπηλιό,  την Παρασκευή 01 Απριλίου και β) στο τμήμα της επαρχιακής οδού Καλοχώρι- Νεστόριο/Γέφυρα Νεστορίου- Διασταύρωση Επταχωρίου, το Σάββατο 02 Απριλίου.

Αντίστοιχες δράσεις προγραμματίζονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και θα γίνουν με την υποστήριξη εθελοντικών οργανώσεων της κάθε περιοχής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει στην   ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα καθαριότητας των οδικών προσβάσεων, καθώς επίσης και στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η καθαριότητα των οδικών προσβάσεων εξαρτάται από την σύμπραξη τόσο της Δημόσιας Διοίκησης που τις συντηρούν, όσο και των πολιτών που τις χρησιμοποιούν, και η γενική εικόνα και κατάστασή τους, αποτελεί, διαχρονικά, δείγμα επιπέδου πολιτισμού, κάθε κράτους και κοινωνίας, αντίστοιχα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις