Το Μουσικό Σχολείο με το Erasmus KA2: “Lecker und Gesund” στο Αμβούργο

Πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο από 27 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων από τις συμμετέχουσες χώρες – Γερμανία, Κροατία, Φινλανδία, Ελλάδα – στο πρόγραμμα Erasmus KA2 “Lecker und Gesund” (Νόστιμο και Υγιεινό).

Το σχολείο Stadtteilschule Wilhelmsburg του Αμβούργου (συντονιστής του προγράμματος) υποδέχθηκε θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς των άλλων τριών χωρών και μέσα σε ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ημερών δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την πόλη του Αμβούργου, να γνωριστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν , να παίξουν, να μαγειρέψουν … έχοντας ως γλώσσα επικοινωνίας τη Γερμανική.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση επετεύχθησαν οι στόχοι του προγράμματος σχετικά με την ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο με εξωστρέφεια, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτό στην Ευρώπη.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα εμπλεκόμενα σχολεία στην Καστοριά το Μάιο 2022 – δεύτερη συνάντηση σχολείων του προγράμματος – και την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις πόλεις Metkovic της Κροατίας και Tampere της Φινλανδίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και χιόνι
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και χιόνι
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις