Εξελίξεις για το Φράγμα Νεστορίου

Εξελίξεις για το Φράγμα Νεστορίου μετά την συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη & της Αντιπεριφερειάρχη Δ. Κοζατσάνη με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά,  την Πέμπτη 14 Απριλίου, στην Αθήνα. .

Σκοπός της επίσκεψης ήταν τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας μας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η διαδικασία επανεκκίνησης των εργασιών για την κατασκευή του φράγματος του Νεστορίου, κατά την οποία, ο Υπουργός, αφού επανέλαβε την εντολή που πήρε από τον Πρωθυπουργό, για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του, δεσμεύτηκε για ανακοίνωση του τρόπου, από τον ίδιο, σε επικείμενη επίσκεψη του στην Καστοριά,  στις αρχές Μαΐου.

Επίσης, ο Υπουργός ενημέρωσε, ότι εντός των ημερών αναμένεται και η κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, για την εκταμίευση των ποσών για την αποζημίωση των ζημιών σε δέντρο καλλιέργειες στο προανθικό στάδιο στη Δυτική Μακεδονία, από τον παγετό του 2021.

Τέλος, ο Υπουργός, ανακοίνωσε την πλήρη κάλυψη, με πρόσθετη δαπάνη πόρων ύψους 9,44 εκ. €, του συνόλου των φακέλων υποψηφίων νέων γεωργών της Δυτικής Μακεδονίας. Έμπρακτη η στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης στο κρίσιμο πρόγραμμα των νέων γεωργών στην Περιφέρεια μας, λόγω και της απολιγνιτοποίησης. Συνολικά, η Δυτική Μακεδονία εισπράττει 39,9 εκ. € καλύπτοντας τις ανάγκες του συνόλου των 1.062 υποψηφίων νέων γεωργών που είχαν υποβάλλει φακέλους (170 για την Π.Ε. Καστοριάς), στο πλαίσιο του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού προγράμματος.

 Η Περιφερειακή Αρχή, με επιμονή και μεθοδικότητα, προωθεί και πετυχαίνει λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα της περιοχής, όπως η δεκαετή στασιμότητα της κατασκευής του φράγματος Νεστορίου, ώστε να καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση των εργασιών και η ολοκλήρωση του.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις