Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να κηρύξει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στην Ουκρανία «εντός των ΗΜΕΡΩΝ» 

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της Ρωσίας για την ημέρα της νίκης στις 9 Μαΐου για να ανακοινώσει τη μαζική κινητοποίηση των εφεδρειών του για μια τελική ώθηση στην Ουκρανία σύμφωνα με την:

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της Ρωσίας για την ημέρα της νίκης στις 9 Μαΐου για να ανακοινώσει τη μαζική κινητοποίηση των εφεδρειών του για μια τελική ώθηση στην Ουκρανία.  Φωτογραφία: Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν σε μια πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης της Ημέρας της Νίκης για την 77η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, Ρωσία στις 28 Απριλίου 2022

Φωτογραφία: Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν σε μια πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης της Ημέρας της Νίκης για την 77η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, Ρωσία στις 28 Απριλίου 2022

  • Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»
  • Απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «πόλεμος», πιστεύοντας ότι η σύγκρουση θα είχε τελειώσει σε εβδομάδες
  • Αλλά οι αρχηγοί του ρωσικού στρατού είναι απογοητευμένοι τώρα που έχει φτάσει στον τρίτο μήνα του 
  • Κάλεσαν τον Πούτιν να κηρύξει πόλεμο για να καταστεί δυνατή η μαζική κινητοποίηση στρατευμάτων
  • Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας πιστεύει ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει στις 9 Μαΐου 
  • Ο πρώην αρχηγός του ΝΑΤΟ, Ρίτσαρντ Σέριφ, έχει προειδοποιήσει τη Δύση να «προετοιμαστεί» για τη σύγκρουση 

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ενίσχυσαν μαζικά την υποστήριξη προς το Κίεβο καθώς μαίνονται σκληρές μάχες στα ανατολικά, με τους στρατηγούς του Κιέβου να λένε σήμερα ότι η Ρωσία υφίσταται «κολοσσιαίες» απώλειες στην κομβική μάχη για το Ντονμπάς. 

Ο Oleksiy Arestovych, ένας βετεράνος των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας που έγινε σύμβουλος του προέδρου, αναγνώρισε ότι ο στρατός του υφίσταται «σοβαρές απώλειες» στα πεδία μάχης στα ανατολικά, αλλά επέμεινε ότι οι απώλειες της Ρωσίας είναι «πολύ, πολύ χειρότερες». 

Η Ρωσία ρίχνει στρατεύματα στη μάχη στο Ντονμπάς σε μια προσπάθεια να επιβάλει μια αιματηρή νίκη αφού ηττήθηκε στον αρχικό της στόχο να εισβάλει στο Κίεβο, να ανατρέψει την κυβέρνηση και να εγκαταστήσει ένα καθεστώς μαριονέτα πιστό στη Μόσχα.

Αφού φάνηκε ότι δεν είχαν αρκετή δύναμη για να καταλάβουν την πρωτεύουσα, οι Ρώσοι στρατηγοί απομάκρυναν τις μονάδες τους, τις μπάλωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν και μετά τις έριξαν ξανά στη μάχη στο Ντονμπάς.

Προσάρμοσαν επίσης τις τακτικές τους – εγκαταλείποντας τα πλήγματα με πυραύλους ακριβείας και τις γρήγορες προόδους που τους οδήγησαν να στριμώχνονται γύρω από το Κίεβο υπέρ των αργών προελεύσεων πίσω από τείχη πυροβολικού σε παρόμοιες τακτικές με τον πόλεμο χαρακωμάτων του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κίνηση γνώρισε μικτή επιτυχία. Η Ουκρανία έχει αναγνωρίσει ότι έχασε τον έλεγχο ορισμένων πόλεων και χωριών, αλλά έχει κερδίσει αλλού στις αντεπιθέσεις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πούτιν υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον οποιασδήποτε χώρας τολμήσει να «παρέμβει» στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

περισσότερα εδω https://www.dailymail.co.uk/news/article-10769277/Vladimir-Putin-set-declare-war-Ukraine-DAYS.html

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις