Ο Ελληνοαμερικανός Αντριου Πόππας νέος επικεφαλής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Ελληνοαμερικανός αντιστράτηγος Αντριου Πόππας με καταγωγή από την Πάτρα, είναι ο νέος αρχηγός του Αμερικανικού Στρατού. Είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Ελληνοαμερικανός στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο Αντριου Πόππας είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Ελληνοαμερικανός στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και αναλαμβάνοντας επικεφαλής της FORSCOM θα ηγηθεί της μεγαλύτερης διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού με αποστολή της την ετοιμότητα χερσαίων δυνάμεων εκστρατείας και περιφερειακής συμμετοχής. Η Διοίκηση Δυνάμεων εκπαιδεύει και προετοιμάζει ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις για εκτέλεση αποστολών κάθε είδους σε όλο τον κόσμο υποστηρίζοντας την εθνική ασφάλεια και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ .

«Γεια σας πατριώτες!»

Με τις λέξεις αυτές ξεκίνησε τη συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του ο Ελληνοαμερικανός αντιστράτηγος Αντριου Πόππας τον περασμένο Οκτώβριο στο Εθνικό Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της τελετής προς τιμήν των ομογενών βετεράνων μιλώντας για το «ΟΧΙ» του 1940. 

Ο Πόπας υπηρετεί επί του παρόντος ως Διευθυντής στο Κοινό Επιτελείο στην Ουάσινγκτον. Στο ρόλο συμβούλου του Προέδρου και του Υπουργού Άμυνας, συντονίζει και διευθύνει τις δραστηριότητες του Κοινού Επιτελείου προς υποστήριξη του Προέδρου και υπηρετεί ως Γενικός Επιθεωρητής Προσωπικού.

Με έδρα την Βόρεια Καρολίνα, η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των (FORSCOM) όπου τοποθετείται αποτελείται από πάνω από 750.000 στρατιώτες του τακτικού Στρατού, του Αμερικανικού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς του Στρατού.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις