Σφραγίζει ο Έβρος – Μηταράκης: «Επεκτείνεται κατά 80 χλμ. ο φράχτης »

«Επεκτείνουμε κατά 80 χλμ. τον φράχτη στον Έβρο, δήλωσε χαρακτηριστικά» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα». 

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση με την Τουρκία τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα συνορά της. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι το 2019 είχαμε 72.000 αφίξεις, πέρυσι είχαμε μόνο 8.500 και φέτος το πρώτο τετράμηνο είμαστε στις 3.900. «Γενικά από τη χώρα μας φεύγουν περισσότεροι μετανάστες από ό,τι έρχονται τα τελευταία 2,5 χρόνια κι έχουμε μια αποσυμφόρηση στα νησιά», επισήμανε στον ΣΚΑΪ.

Λίγο οι καλές καιρικές συνθήκες, λίγο η πτώση της στάθμης στον ποταμό Έβρο, που σε πολλά σημεία «αγγίζει» μόλις τα 50 εκατοστά, έχουν οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών που αποπειρώνται να διασχίσουν τα σύνορα Ελλάας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις Αρχές καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 200-300 αποτροπές. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφτηκε αστυνομικές μονάδες στη συνοριογραμμή του Έβρου.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις