Olymp Ares: ένα ηλεκτρικό SUV από την Αυστρία

Η Olymp Cars είναι μια εταιρεία με έδρα την Αυστρία που έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα την πρόθεσή της να εισβάλλει στην αγορά μοντέλων μηδενικών εκπομπών, με μια πολύ υπολογίσιμη προσφορά.

Οι δημιουργοί της εδρεύουν στην Αυστρία και στην… Αθήνα, στην Ελλάδα, και δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Δεσμεύονται να δημιουργήσουν δεσμούς συνεργασίας με ειδικούς κατασκευαστές ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών από την Κίνα, ενώ για το σχεδιασμό επέλεξαν την Ιταλία, χωρίς να διευκρινίσουν ποιος είναι ο στιλίστας. Για την παραγωγή του Olymp Ares και των άλλων αυτοκινήτων τους έχουν επιλέξει τη Σλοβακία. 

Το Olymp Ares, που βλέπετε στην αρχική εικόνα, είναι ένα μεγαλύτερο στοίχημα για τη start-up. Με μήκος που θα φτάσει τα 4,80 m, διαθέτει έντονα φουτουριστικό αμάξωμα αλλά με καθαρές γραμμές.

Η Olymp Cars, που διευθύνει ο Benjamin Hosenciuc, ο επικεφαλής της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι το Olymp Ares θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία με μία μόνο φόρτιση πάνω από 600 km και ότι η τιμή πώλησης θα είναι περίπου 40.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι. Η τιμή ακούγεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την αυτονομία και ότι το Olymp Ares θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα επαναφόρτισης που θα χρειάζεται μόνο 20 λεπτά για να ανακτήσει το 80% της συνολικής χωρητικότητας

Με στόχο να γίνει παγκόσμιος κατασκευαστής, τα ονόματα των μοντέλων της Olymp Cars θα είναι εμπνευσμένα από την Ελληνική Mυθολογία, με την γκάμα να προβλέπεται να εμπλουτιστεί με το μοντέλο πόλης Selene, δύο οικογενειακά μέσης και μεγάλης αυτονομία (Athena και Appolon), ένα οικογενειακό MPV γνωστό ως Hera και ένα ηλεκτρικό pick-up, το Artemis. 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις