Θεραπεύτηκαν όλοι οι ασθενείς με καρκίνο του ορθού που συμμετείχαν σε πείραμα νέου φαρμάκου

Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα προόδου στον τομέα του καρκίνου, ωστόσο δεν έχουμε φτάσει στην οριστική θεραπεία του. Πιο κοντά σε αυτό το όνειρο, μας φέρνει μια απόλυτα επιτυχημένη δοκιμή φαρμάκου σε 18 ασθενείς, όπως ανακοινώθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «England Journal of Medicine». ΕΔΩ

Συγκεκριμένα οι ειδικοί, αφού χορήγησαν μια καινοτόμο θεραπεία με την ονομασία dostarlimab (έναν αναστολέα που βοηθάει το ανοσοποιητικό να αναγνωρίσει και να καταστρέψει τα κακοήθη κύτταρα) σε άτομα με καρκίνο του ορθού που δεν είχε κάνει μετάσταση, σε όλους τους ασθενείς έπαψαν να ανιχνεύονται τα καρκινικά κύτταρα.

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες έπαιρναν το φάρμακο για έξι μήνες, κάθε τρεις εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, ο καρκίνος δεν ήταν ανιχνεύσιμος με οποιαδήποτε μορφή εξέτασης, ακόμα και με τις πλέον ακριβείς.

«Πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία του καρκίνου» είπε ένας από τους συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου, ο Dr. Luis A. Diaz Jr. Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να επιβεβαιωθεί και να κατανοηθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Όσα όμως έχουμε στα χέρια μας είναι αρκετά για να μας δώσουν αισιοδοξία.

Ακούστε από τους ασθενείς για τη θεραπεία που έλαβαν. Αυτή η προσέγγιση βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στους όγκους τους, οι οποίοι περιέχουν μια ευάλωτη γενετική μετάλλαξη.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις