Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς για την πορεία των έργων –  Επισκέψεις σε σημεία παρέμβασης του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη

Σύσκεψη, παρουσία  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2022, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη για το τεχνικό πρόγραμμα και την πορεία των έργων της Π.Ε. Καστοριάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν,   ο Γενικός Διευθυντής  Οικονομικών Περιφέρειας Βασίλης Κωτούλας, ο Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Κων/νος Γρίβας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Στέλιος Κοτσάκος, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Νίκος Τζιούτζιος και  ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Βελισσάριος Παπαδόπουλος.

Συναντήσεις σαν κι αυτή, δρομολογούνται σχεδόν κάθε τρίμηνο από τον Περιφερειάρχη, με στόχο να ενημερώνεται  αναλυτικά για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Π.Ε. Καστοριάς.  Ταυτόχρονα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσεων και έργων υποδομής, καθώς και η ωριμότητα μελετών που υπάρχουν για την αξιοποίησή τους από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη και Θ. Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μάνο, σε διάφορα σημεία που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στην ΠΕ Καστοριάς, και συγκεκριμένα:

  • Παράλληλα έργα αναδασμού Μελανθίου, προϋπ. 200.000 ευρώ

Το έργο αφορά εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης των δρόμων του αναδασμού, μήκους περίπου ενός (2,2) χλμ, επίστρωση αγροτικών οδών με αμμοχαλικώδη υλικά και κατασκευή τεχνικών. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο και θα προσφέρει  βελτίωση της πρόσβασης στη γεωργική εκμετάλλευση, με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.

  • Εργασίες αποκατάστασης κεντρικού αγωγού  αρδευτικό δικτύου ΤΟΕΒ Βράχου,  προϋπ. 37.000 ευρώ

Ο συγκεκριμένος αγωγός αποκαλύφθηκε σε διάφορα σημεία και βρίσκεται εκτεθειμένος,  εξαιτίας της κακής απορροής και αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων της περιοχής. Τα σημεία παρέμβασης εκτείνονται σε μήκος περίπου 500μ. με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και προσδιορίζονται περίπου 600μ. πριν την διασταύρωση του οικισμού «Νίκη», του Δήμου Άργους Ορεστικού.  Πραγματοποιείται αποκατάσταση με κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων.

  • Παράλληλα, επισκέφτηκαν το σημείο κατακρήμνισης του δρόμου και του τεχνικού Ομβρίων, στη θέση δ, εκεί όπου βρίσκεται η Δεξαμενή εκτόνωσης αρδευτικού Βράχου. Όπως διαπιστώθηκε, η ζημία που έχει προκληθεί χρήζει άμεσης παρέμβασης, και άμεσα θα δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Αρχή.   

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις