Το πρώτο εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το κράτος Ελληνικό αυτοκίνητο

Πρόκειται για το “KERABOSS SUPER K”, που κατασκευάζει η Ελληνική καινοτόμος εταιρεία KERABOSS CARS MANUFACTURING.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, που αναφέρεραι ως όχημα Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής) γεγονός που το καθιστά σε μια ειδική κατηγορία οχημάτων. Σήμερα έγινε η παρουσίαση αφού έλαβε πινακίδες κυκλοφορίας, μετά από συντονισμένες δράσεις του αρμόδιου υπουργείου και της Περιφέρειας.

Επ’ ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος  έστειλε ανοικτή πρόσκληση και στους Ελληνες του εξωτερικού οι οποίοι ασχολούνται με την κατασκευή αυτοκινήτου να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να επιχειρήσουν, τώρα που το υπουργείο έχει δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. “Εμείς στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είμαστε δίπλα σε όποια προσπάθεια υπάρξει”, ανάφερε ο υφυπουργός.

Προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων και κίνηση παίρνει από ένα 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 72 ίππων στην ατμοσφαιρικού του έκδοση και 84 ίππων στην turbo. Έχει τελική ταχύτητα 145 χλμ/ώρα και ζυγίζει 840 κιλά. Έχει μήκος 3,375 μέτρα, πλάτος 1,56 μέτρα και ύψος 1,59 μέτρα. Σύμφωνα με την εταιρία, ο τρόπος κατασκευής και τα υλικά του, το καθιστούν κατάλληλο όχημα για τα νησιά και τους επαγγελματίες των ενοικιαζόμενων οχημάτων.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις