Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις στο επίδομα ρεύματος Power pass

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ.

Το power pass στο gov.gr θα είναι ανοιχτό και θα δέχεται αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ μέχρι τις 30 Ιουλίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε προς το παρόν να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφενός για να προλάβουν τις ημερομηνίες και αφετέρου να συμπληρώσουν με προσοχή τις αιτήσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχουν λάθη γιατί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για διορθωτικές δηλώσεις

Τι πρέπει να προσέξετε στην αίτηση

  • Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι η επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Επομένως, για τα εξοχικά ή τις δευτερεύουσες κατοικίες οι καταναλωτές δεν θα λάβουν επιδότηση.
  • Οι φοιτητές θα το λάβουν εφόσον δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν.
  • Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να δοθεί η αποζημίωση σε όσους δεν είναι στο όνομά τους ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από τον λογαριασμό ή από το Ε1.
  • Τέλος δεν θα πάρουν επίδομα, όσοι έχουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 και θα αφορά όλες τις πηγές.
  • Επίσης διευκρινίζεται ότι για να πάρει κάποιος το επίδομα θα συνυπολογιστούν όλα τα οικογενειακά εισοδήματα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις