Ξεκινούν διαγωνισμοί που καλύπτουν χερσαίες εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med

Προγραμματισμένη διαδρομή: ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed Φωτογραφία: Χάρτης EDISON

Έχουν ξεκινήσει δύο διαγωνισμοί για συμβόλαια αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με τον αγωγό East Mediterranean (EastMed) μήκους 2000 χιλιομέτρων που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ , την Κύπρος και την Αίγυπτο στην Ελλάδα όπως αναφέρει σήμερα 6 Ιουλίου 2022 η UPSTREAM

Η ελληνοϊταλική κοινοπραξία Depa και Edison ξεκινά διαγωνισμούς που καλύπτουν χερσαίες εργασίες σε γραμμή 2000 χιλιομέτρων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med $6 δισεκατομμυρίων που θα μεταφέρει αέριο από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έγγραφα προεπιλογής πρέπει να υποβληθούν αυτόν τον μήνα, ώστε οι υπεύθυνοι του έργου — η κοινοπραξία IGI-Poseidon της ιταλικής Edison και η Depa της Ελλάδας — να μπορούν να εκδώσουν έγγραφα προσφοράς και τελικά να λάβουν μια τελική επενδυτική απόφαση φέτος, με στόχο την έναρξη λειτουργίας του αγωγού το 2027 .

Το αντικείμενο εργασίας αυτής της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι προσφορές και για τις δύο συμβάσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 29 Ιουλίου, αφού η IGI χορήγησε παρατάσεις δύο εβδομάδων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκφραστεί αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του φιλόδοξου έργου EastMed λόγω κόστους και ζητημάτων που σχετίζονται με την αγορά, αλλά με την ΕΕ τώρα απελπισμένη να εξασφαλίσει νέες πηγές φυσικού αερίου για να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες, της έδωσε νέα πνοή .

Η Τουρκία που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό διπλωματίας κανονιοφόρων και εσκεμμένης παραβίασης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας για να διεκδικήσει μερίδιο πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου φαίνεται να έχει χαλαρώσει …

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις