Νέο πρόγραμμα του Υπ Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των 125 ΔΕΥΑ (video)

Ένα νέο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των 125 ΔΕΥΑ και κάποιων ακόμα δημοτικών επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα έργα «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.» και «ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανάφερε πως με το νέο ψηφιακό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ που αφορά 125 ΔΕΥΑ συν κάποιους ακόμα δήμους της χώρας που έχουν υπηρεσίες ύδρευσης «περνάμε στην επόμενη εποχή, ώστε να μην υπάρχει σπατάλη νερού, να υπάρχει μέτρηση στα πάντα, να υπάρχουν πύλες μέσω των οποίων να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για όλα όσα τους αφορούν, να υπάρχει ασφάλεια, εξοπλισμός, αισθητήρες (σένσορες), όπου στο τέλος της ημέρας μέσα από αυτούς μπορείς να δημιουργήσεις συστήματα για να αξιοποιήσεις καλύτερα τους πόρους τους οποίους θέλεις να μετρήσεις και να διαχειριστείς».

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως το πρόγραμμα είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν τα σχετικά δελτία. ‘Αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ύψος του προγράμματος να αυξηθεί περαιτέρω. Σημείωσε πως το πρόγραμμα συνδιαμορφώνεται με τις ΔΕΥΑ, με τη ΚΕΔΕ και με όλους τους ενδιαφερόμενους γιατί «θα είναι για εκείνους με εκείνους» ώστε «να παίξει καταλυτικό ρόλο στο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ως χώρα, και ως Αυτοδιοίκηση». Τόνισε πως ο στόχος μας είναι «να μπορέσουμε μέσω της τεχνολογίας να δημιουργήσουμε καλύτερες κρατικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα: εξυπηρέτηση, ασφάλεια, κοινωνική πρόνοια και βέβαια μέριμνα για το πώς κάθε ευρώ ξοδεύεται με βέλτιστο τρόπο».

Ο υπουργός, επίσης, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι το δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο θα τρέξει άμεσα έχει να κάνει με την αναβάθμιση των ΚΕΠ που έχουμε στη χώρα.

Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα, το οποίο έχει να κάνει με την κάλυψη των wi-fi σε όλη τη χώρα σε 2.600 διαφορετικές τοποθεσίες και το πρόγραμμα αυτό έρχεται ως συνέχεια του wi-fi for you για να καλύψει όλα εκείνα τα σημεία τα οποία οι δήμαρχοι δεν είχαν προλάβει να καλύψουν μέσω wi-fi.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις