Τέλος στο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα στις 20 Αυγούστου 2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι δεν θα παρατείνει την ενισχυμένη επιτήρηση της Ελλάδας μετά τη λήξη της στις 20 Αυγούστου 2022. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για μια οικονομία που λειτουργεί για τους ανθρώπους, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και ο επίτροπος για την οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, έχουν ήδη ενημερώσει τις ελληνικές αρχές. Η επιστολή τους προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και η απάντησή του έχουν δημοσιευτεί εδώ.

Η επίτευξη ενός, ακόμη, μεγάλου εθνικού στόχου είναι γεγονός.

Η έξοδος της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, στις 20 Αυγούστου, έχει πολλαπλά οφέλη:

▪ Ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

▪ Παρέχει πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της και στην προσέλκυση επενδύσεων.

▪ Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των υφιστάμενων κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη.

▪Φέρνει πιο κοντά την επίτευξη και του τελευταίου στόχου που έχουμε θέσει, αυτού της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.Μέχρι σήμερα, παρά τις πρωτόγνωρες, πολυ-επίπεδες κρίσεις και τις νέες – πανευρωπαϊκές και διεθνείς – προκλήσεις, έχουμε αποδείξει, πολίτες και πολιτεία, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θέτουμε στόχους και με σχέδιο, ενότητα, αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και σκληρή δουλειά, τους κατακτούμε!Καθιστούμε την πατρίδα μας ολόπλευρα πιο ισχυρή. Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras 

Επιστολή του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Dombrovskis και του Επιτρόπου Gentiloni

Επιστολή Υπουργού κ Χ Σταϊκούρα

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις