«Αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην εκπαίδευση» Συνταγματική Αναθεώρηση προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Συνταγματική αναθεώρηση από το 2025 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «πρέπει να καταργηθεί το αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην εκπαίδευση».

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ μίλησε για το άρθρο 16 και δήλωσε πως «πρέπει να καταργηθεί επιτέλους το αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει».

«Αλλαγές στο Σύνταγμα θα γίνουν από το 2025. Επιβάλλεται η συναίνεση. Πρέπει να περάσου πέντε χρόνια για να εκκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης. Να θυμίσω ότι χρειάζεται δύο Βουλές. Η πρώτη είναι αυτή που προτείνει και η δεύτερη είναι αυτή που καταλήγει στην ακριβή στον αριθμό των αρθρών του Συντάγματος που πρέπει να αναθεωρηθούν. Προφανώς και θα επιλέξουμε ευρύτερες συναινέσεις, χρειάζονται 180 βουλευτές σε τουλάχιστον μια από τις δύο Βουλές». & «το ίδιο το Σύνταγμα μέσα στη σοφία του επιβάλει ευρύτερες συναινέσεις και εννοείται θα απευθυνθούμε σε όλα τα κόμματα και θα τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Παραδείγματος χάριν , το άρθρο 16, να καταργηθεί επιτέλους το αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις